Subsidie voor vloerisolatie in Den Haag

Subsidie ontvangen van gemeente Den Haag voor het isoleren van uw kruipruimte

Het isoleren van uw kruipruimte heeft een hoop voordelen. Zo kunt u op jaarbasis tot 15% op uw energiekosten besparen, blijft de vloer in uw huis warm (nooit koude voeten!) en wordt een gedeelte van de investering door de gemeente betaalt. Gemeenten steunen deze duurzame initiatieven namelijk met een subsidie. De grootte van de subsidie voor vloerisolatie is afhankelijk van de gemeente. In dit artikel licht ALSA Isolatie de subsidie vanuit de gemeente Den Haag toe.

Wij kunnen u adviseren over het aanvragen van subsidie. U kunt daarvoor contact met ons opnemen.

Hoogte subsidie vloerisolatie Den Haag

Het bedrag dat u mogelijk kunt ontvangen voor vloerisolatie is door de gemeente Den Haag vastgesteld op €12,50 per vierkante meter. Afhankelijk van de grootte van uw woning gaat het dus al snel om honderden euro’s subsidie. Met de investering voor het isoleren van uw kruipruimte bespaart u dus niet alleen op de lange termijn op energiekosten, maar krijgt u wellicht direct subsidie vanuit de gemeente.

Voorwaarden subsidie isoleren kruipruimte Den Haag

Hoe zit het eigenlijk met de subsidie voor vloerisolatie in Den Haag? In totaal heeft de gemeente €500.000 beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van de Haagse vloeren. Subsidieaanvragen kunnen tot 31 december 2021 worden ingediend, daarna is het voorlopig niet mogelijk om subsidie aan te vragen.

Wanneer het vrijgestelde bedrag van €500.000 op is gegaan aan subsidies is het niet meer mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. Als u twijfelt over het isoleren van uw vloer is het daarom verstandig om direct uw aanvraag in te dienen. Hieronder staat meer praktische informatie over het indienen van de aanvraag. Direct aan de slag? Wij helpen u graag verder bij uw aanvraag.

Contact opnemen

Voor wie is de subsidie?

De gemeente Den Haag heeft de subsidie mogelijk gemaakt voor zowel particuliere woningeigenaren als verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het ontvangen van subsidie voor een groot aantal Hagenaren positief. Een enkel huishouden kan op deze manier voordelig de kruipruimte isoleren, maar er kan ook gekozen worden om gezamenlijk met de buren (VvE’s) de kruipruimte te isoleren.

De subsidie voor vloerisolatie vanuit de gemeente Den Haag is niet alleen beschikbaar voor VvE’s en particulieren. Ook organisaties met de status Algemeen Nut Beogende instelling (ANBI) komen in aanmerking voor de subsidie. Voorbeelden van organisaties met een ANBI-status zijn kerken, musea en goede doelen.

Voorwaarden subsidie isoleren kruipruimte Den Haag

De gemeente Den Haag heeft enkele voorwaarden aan de subsidie gekoppeld. Het is mogelijk subsidie te ontvangen voor het isoleren van uw kruipruimte als:

Verder heeft u een overzicht nodig van de materialen die gebruikt zijn tijdens het isolatiewerk en van het totaal aantal arbeidsuren. ALSA Isolatie levert u altijd het benodigde papierwerk.

Subsidieaanvraag indienen bij de gemeente Den Haag

Via de website van de gemeente Den Haag dient u eenvoudig de subsidieaanvraag in. Binnen 12 weken na de aanvraag ontvangt u van de gemeente bericht. Advies over uw subsidieaanvraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.