TONZON Vloerisolatie-materiaal

Alsa Isolatie werkt uitsluitend met TONZON producten. Deze innovatieve oplossingen worden door ons veelvuldig gebruikt bij vloer- en kruipruimte isolatie. Op deze pagina worden de voordelen van TONZON vloerisolatie toegelicht, net als de toepassingen van Alsa Isolatie in Den Haag en omstreken.

tonzon

Het verhaal achter TONZON

TONZON is opgericht in 1980 Ton Willemsen, de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek. Nu, ruim veertig jaar later, is hij nog steeds directeur van het bedrijf. TONZON heeft een netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven en gespecialiseerde ambachtslieden. Alsa Isolatie is een van deze gespecialiseerde isoleerders. TONZON heeft voor deze formule gekozen om de reiskosten laag te houden en toch door heel Nederland de beste isolatiemethode aan te kunnen bieden. Zo kan u met een gerust hart het werk door een lokale ZZP’er laten uitvoeren.

Wat maakt TONZON innovatief?

De producten van TONZON zijn uniek en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Waar andere traditionele isolatie oplossingen zoals wol, purschuim en EPS (polystyreen) de warmte permanent naar onderen uitstralen, elimineren de producten van TONZON dergelijke uitstralingen volledig. Dit betekent dat TONZON beter isoleert dan rockwool dekens of andere traditionele methoden.

Dit verschil in isolatie is toe te kennen aan de beperking aan koudebruggen met TONZON. Traditionele isolatiemethoden kunnen niet naadloos worden aangelegd, waardoor er altijd koudebruggen ontstaan in de isolerende laag. Bij TONZOn wordt het isolatiemateriaal (thermokussens) gekoppeld met dubbelzijdig tape waardoor er een naadloze isolatie ontstaat. Hierdoor kan de kruipruimte efficiënter geïsoleerd worden.

Wat zijn de voordelen van TONZON?

Het belangrijkste voordeel van TONZON is terug te vinden in de efficiëntere isolatiemethode. TONZON heeft een Rd waarde van 3,8. De Rd waarde staat voor de warmteweerstand van het isolatiemateriaal. Voor minerale wol is de maximaal haalbare Rd ongeveer 3,4. Deze waarde wordt behaald met een isolatiedikte van ruim 11 cm, tegenover het dunnere materiaal van TONZON. TONZON isoleert dus simpelweg beter en effectiever.

Hieronder worden andere voordelen van TONZON vloerisolatie tegenover traditionele methoden besproken.

1. Milieuvriendelijke vloerisolatie

De producten van TONZOn zijn gebaseerd op een unieke dunne folie. Hierdoor kan een woning voorzien worden van isolatie met relatief weinig materiaal. Omdat TONZON minder ruimte inneemt dan isolatieplaten en minerale wol kan de isolatie gemakkelijker worden aangebracht in de kruipruimte. Dit betekent ook dat er minder vrachtwagens nodig zijn om het materiaal te vervoeren. Dit resulteert in een lagere CO2-voetafdruk van de isolatie. Volgens het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) is TONZON de meest milieuvriendelijk vloerisolatie methode.

2. Geen vochtige kruipruimtes

Doordat de lucht na isolatie regelmatig niet meer weg kan uit een kruipruimte kan er vocht opspelen in een kruipruimte. Het voordeel van TONZON is dat een kruipruimte kurkdroog blijft na isolatie. Ook zorgt TONZON bodemisolatie ervoor dat er geen vocht meer naar boven komt via de kruipruimte. Om vochtproblemen te voorkomen worden ook de naden van de fundering dichtgepurd om er zeker van te zijn dat er geen vocht zal vormen. Een voorbeeld hiervan is te zien in onderstaande foto.

droge kruipruimte

3. Duurzame installatie

Niet alleen is het vervoeren van TONZON milieubewuster dan voor traditionele isolatiematerialen, ook de installatie brengt weinig vervuiling en energie met zich mee. Standaard isolatiemateriaal kan bijvoorbeeld met HFK-gassen gespoten worden. Dit installatieproces heeft een gigantische impact op het milieu. TONZON-folies kunnen daarentegen met eenvoudige bevestigingsmethodes aangebracht worden, zonder dat hier veel energie of grote hoeveelheden afval aan te pas komen.

Kruipruimte laten isoleren

Alsa Isolatie is een expert in vloerisolatie. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis zorgen wij ervoor dat uw vloer goed geïsoleerd is. Met vloerisolatie zorgen we ervoor dat uw vloer warm blijft. Zo heeft u nooit koude voeten. Tevens bespaart u heel veel geld, tot maar liefst 15% per jaar, op uw energierekening! Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw huis of neem contact met ons op.

Contact opnemen