Isolatie buitenmuur (gevelisolatie)

Isolatie voor de buitenmuur - ook wel gevelisolatie of spouwmuurisolatie – zorgt ervoor dat je huis goed geïsoleerd is tegen de kou van buiten en het binnenhouden van warmte in het huis. Naast het tegenhouden van kou werkt buitenmuurisolatie ook voor het tegenhouden van warme lucht tijdens warme zomerdagen.

Wilt u ook uw huis laten isoleren? Dan is gevelisolatie een belangrijk onderdeel om aan te laten brengen.

Op deze pagina leest u meer informatie over buitenmuur isolatie van Alsa Isolatie. Direct meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op! ALSA Isolatie is werkzaam in onder andere Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Zoetermeer.

Waarom buitenmuren isoleren?

Het isoleren van je gevel heeft verschillende voordelen voor uw huis en uw wooncomfort. Wanneer het isolatiemateriaal is aangebracht zult u direct verschil merken in de temperatuur binnen het huis. Door de isolatie blijft de warmte die wordt geproduceerd door uw verwarming namelijk beter hangen in uw huis. Het heeft geen mogelijkheid meer om naar buiten te vloeien zoals voorheen. Ook is uw huis beschermd tegen kou van buiten. Hierdoor zal uw wooncomfort toenemen en kunt u de dikke truien en dekens links laten liggen.

Naast een verhoogd wooncomfort zult u ook positief verrast worden door de verlaagde energierekening na het isoleren van uw huis. Omdat de warmte in uw huis blijft hoeft er minder gestookt te worden en geniet u van een lagere energierekening. Verder zijn de verlaagde stookkosten ook nog eens goed voor het milieu.

Geïsoleerde huizen

Wat is isolatie voor de buitenmuur?

Wanneer u uw huis wilt laten isoleren zijn er verschillende toepassingen. Zo kun je kiezen voor dakisolatie, bodem/vloerisolatie en gevel/spouwmuurisolatie. Onder het isoleren van de buitenmuur valt gevel- of spouwmuurisolatie.

Geïsoleerde huizen

Gevelisolatie voor jaren 30 huizen

Is uw huis tussen 1930 en 1980 gebouwd? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een spouwmuur als gevel. Een spouwmuur is een muur die bestaat uit drie delen: een buitenmuur, een spouw en een binnenmuur. De spouw tussen de binnen- en buitenmuur is een lege ruimte die tegen vocht diende. Echter zorgt deze lege ruimte voor een slechte isolatie. Door middel van spouwmuurisolatie wordt deze lege ruimte gevuld met isolatiekorrels. Wanneer de spouwmuur volledig is geïsoleerd zal deze warme lucht binnenhouden en koude lucht buiten.

Huizen die zijn gebouwd vóór 1980 hebben vaak veel baad bij het aanbrengen van isolatie omdat deze niet goed geïsoleerd zijn tijdens de bouw hiervan.

Kies voor een beter milieu, kies voor isolatie

Zoals bekend zijn we in Nederland goed op weg om te werken aan een beter milieu door middel van duurzame initiatieven. Het isoleren van huizen is hier een groot onderdeel van. Hoe meer oude, vaak slecht geïsoleerde huizen, worden geïsoleerd, hoe beter. Het laten isoleren van je huis zorgt er namelijk voor dat je minder energie hoeft te verbruiken om je huis warm te houden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Voor dit duurzame initiatief heeft de overheid een subsidie vrijgemaakt. Deze subsidie stelt u als huiseigenaar in staat om uw huis te verduurzamen met isolatie tegen lagere kosten.

Vrijblijvende offerte isolatie

Wil je een offerte ontvangen van een isolatiespecialist? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij ALSA Isolatie. Wij helpen u graag verder met het kiezen van de juiste isolatiematerialen, mogelijkheden en prijsindicatie.

Offerte aanvragen

Onze voordelen

Met Alsa Isolatie als partner kunt u altijd rekenen op de beste kwaliteit. Onze hoogwaardige producten en materialen zorgen voor een groot voordeel wanneer het gaat om energiezuinigheid. Hieronder een paar voorbeelden waarom wij de juiste keuze zijn voor u:

De voordelen van Alsa

  • Compleet afgestemd op uw wensen
  • Vakkundige en ervaren monteurs
  • Kwalitatief hoogwaardige producten
  • 10 jaar garantie op al onze producten
Neem contact ons op

Samen sterker

  • Burenkorting als u samen komt
  • Beveel ons aan voor extra voordelen
  • Deel onze pagina en ontvang korting
  • Extra dinercheque voor een Google review
Neem contact ons op