Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve manieren voor het isoleren van een huis. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat uw huis goed geïsoleerd wordt door het aanbrengen van isolatiekorrels tussen de spouwmuren van uw huis. Dit heeft vele voordelen zoals het warmer houden van uw huis in de winter en het verlagen van uw stookkosten. Wilt u spouwmuurisolatie laten aanbrengen aan uw huis? Op deze pagina vindt u meer informatie over de kosten, manier van aanbrengen en de voordelen van deze vorm van isoleren.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een isolatiemethode waarbij isolatiekorrels tussen de spouwmuren van een huis worden gespoten. Maar wat zijn spouwmuren eigenlijk? Huizen die gebouwd zijn na het jaar 1930 zijn voorzien van spouwmuren. Deze spouwmuur bestaat uit twee muren - een binnenmuur en buitenmuur – waarbij een lege ruimte is gehouden tussen de binnen- en buitenmuur. Deze lege ruimte wordt een spouw genoemd. Deze lege ruimte was toentertijd bedoeld om vocht tegen te gaan. Helaas had dit een wel een ander negatief effect: inefficiënte isolatie.

Gelukkig is daar nu een goede oplossing voor. Bij spouwmuurisolatie wordt deze lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal waardoor koude lucht van buiten niet meer door de muur naar binnen kan dringen. Hierdoor blijft uw huis dus goed geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie

Waarom spouwmuurisolatie?

Het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie heeft vele voordelen, zowel voor het milieu als voor uw huis en portemonnee.

Mocht u in een koud en niet-geïsoleerd huis wonen, dan heeft u waarschijnlijk te maken met koude winters, hoge stookkosten en een koud huis in het algemeen. Om uw wooncomfort te verhogen kunt u er naast vloerisolatie en dakisolatie ook voor kiezen om uw huis extra te isoleren met spouwmuurisolatie. Wanneer uw huis volledig geïsoleerd is kunt u genieten van een comfortabel en warm huis waarbij uw jaarlijkse stookkosten flink zijn gedaald in vergelijking met voorgaande jaren. Met een geïsoleerd huis bespaard u op jaarbasis maar liefst 15% op uw energierekening. Op deze manier is een investering in isolatie binnen een aantal jaar weer terugverdiend.

Naast deze kostenbesparing en een comfortabel en warm huis, draagt u doormiddel van isolatie ook bij aan een beter milieu. Door de verlaagde stookkosten wordt er minder CO2 uitgestoten wat beter is voor ons milieu.

Zo wordt spouwmuurisolatie aangebracht

Heeft u een huis dat gebouwd is na 1930? Dan komt deze in aanmerking voor spouwmuurisolatie. Mocht uw huis zijn gebouwd ná 1980, dan is spouwmuurisolatie vaak niet nodig omdat deze huis veelal zijn voorzien van spouwmuurisolatie. Vraag uw isolatiespecialist ALSA Isolatie in dit geval om advies.

Heeft uw huis baad bij spouwmuurisolatie, dan zullen de muren van uw huis als volgt worden geïsoleerd. Bij ALSA Isolatie maken wij gebruik van HR++ isolatieparels. Deze polystyreen parels zullen in de spouw van uw muur worden geblazen om deze ruimte volledig op te vullen. Het aanbrengen van de isolatieparels zal worden gedaan via de buitenmuur van uw huis. Hiervoor zullen we kleine boorgaatjes in uw buitenmuur aanbrengen. Door deze gaatjes zullen vervolgens de HR++ isolatieparels naar binnen worden gespoten totdat de volledige spouw is gevuld met isolatie. Deze parels zijn tevens voorzien van een speciale lijm waardoor ze goed vast komen te zitten in uw spouwmuur.

Na het aanbrengen van de isolatieparels worden de boorgaten weer zorgvuldig dichtgemaakt. Hierdoor zullen de boorgaten vrijwel niet meer te zien zijn.

Wanneer spouwmuurisolatie aan laten brengen?

Spouwmuurisolatie kan worden aangebracht wanneer u merkt dat uw huis niet goed genoeg geïsoleerd is. Dit komt vaak voor bij oudere huizen. Deze vorm van isolatie kan worden aangebracht bij huizen die na 1930 of vóór 1980 zijn gebouwd. Huizen voor 1930 zijn niet gebouwd met behulp van een spouwmuur en huizen gebouwd na 1980 zijn vaak al voorzien van isolatie in de muren.

De kosten voor spouwmuurisolatie bij ALSA Isolatie komen uit tussen de €15,- en €22,- per m2. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een accurate prijsindicatie.

Offerte aanvragen

De grootste voordelen van spouwmuurisolaite

 • - Besparen op energiekosten
 • - Verhoog wooncomfort
 • - Warmer huis in de winter, comfortabele koele temperatuur in de zomer
 • - Gaat koude tocht tegen
 • - Draagt bij aan een beter milieu
 • - Kostenefficiënt
 • - Lagere energierekening
 • - Blijvende isolatie

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Wilt u uw huis voorzien van spouwmuurisolatie? Dan kunt u gebruik maken van een subsidie vanuit de overheid. Met deze subsidie voor isolatie kunt u veel geld besparen op het aanbrengen van alle soorten isolatie om uw huis beter te isoleren.

Offerte aanvragen spouwmuurisolatie

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. ALSA Isolatie is werkzaam in onder andere Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Zoetermeer.

Offerte aanvragen

Onze voordelen

Met Alsa Isolatie als partner kunt u altijd rekenen op de beste kwaliteit. Onze hoogwaardige producten en materialen zorgen voor een groot voordeel wanneer het gaat om energiezuinigheid. Hieronder een paar voorbeelden waarom wij de juiste keuze zijn voor u:

De voordelen van Alsa

 • Compleet afgestemd op uw wensen
 • Vakkundige en ervaren monteurs
 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • 10 jaar garantie op al onze producten
Neem contact ons op

Samen sterker

 • Burenkorting als u samen komt
 • Beveel ons aan voor extra voordelen
 • Deel onze pagina en ontvang korting
 • Extra dinercheque voor een Google review
Neem contact ons op