Vloerisolatie

Ben u klaar met uw koude huis en wilt u vloerisolatie laten aanbrengen? Bij ALSA Isolatie voorzien wij uw woning vakkundig van vloerisolatie zodat u weer kunt genieten van een warm en comfortabel huis.

Naast een warmer huis heeft het isoleren van uw vloer nog een aantal voordelen zoals het besparen op energiekosten, minder energieverbruik, positief voordeel op het milieu en het sneller opwarmen van uw huis.

Op deze pagina leest u meer informatie over vloerisolatie van Alsa Isolatie. Direct meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op! ALSA Isolatie is werkzaam in onder andere Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Zoetermeer.

Waarom vloerisolatie?

Er zijn vele voordelen van het aanbrengen van vloerisolatie. Wij hebben alle voordelen voor u op een rijtje gezet:


Warme voeten: door het aanbrengen van vloerisolatie komt er geen koude lucht meer door de vloer heen waardoor de temperatuur van uw vloer een paar graden stijgt. Geen koude voeten meer.

Warmere woonruimte: omdat er geen koude lucht meer door de vloer komt stijgt de gemiddelde temperatuur in uw huis.

Sneller warm in huis: uw woonkamer warmt sneller op omdat er geen koude lucht meer door uw vloer komt.

Bespaart kosten: met vloerisolatie bespaart u jaarlijks maar liefst 15% op uw energierekening.

Goed voor het milieu: een lagere energierekening staat gelijk aan minder stookkosten. En dat is weer erg positief voor het milieu!

Hogere waarde van uw huis: door het aanbrengen van vloerisolatie stijgt de algemene waarde van uw huis.

Wat is vloerisolatie?

Met vloerisolatie wordt de kruipruimte van uw woning volledig geïsoleerd door het aanbrengen van een isolerende laag aan de onderkant van uw vloer. Deze laag zorgt ervoor dat er geen koude lucht door uw vloer naar boven stroomt. Hierdoor bent u af van de koude lucht uit de kruipruimte en stijgt de gemiddelde temperatuur van uw vloer en kamer. Minder snel koude voeten dus!

Soorten vloerisolatie

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie en verschillende manieren om de isolatie aan te brengen. Zo wordt er geïsoleerd met PUR en andere schuimen wat onder de vloer gespoten wordt. Ook wordt er gebruik gemaakt van schapenwol, steenwol, glaswol en aluminium folies zoals Tonzon Tonzon. Bij ALSA Isolatie maken wij uitsluitend gebruik van Tonzon isolatiematerialen. Dit omdat Tonzon milieuvriendelijk en duurzaam is én goed tegen vocht in de kruipruimte werkt.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Wanneer u uw vloer wilt laten isoleren brengen wij een isolerende laag Tonzon aluminium folie aan aan de onderkant van uw vloer. Dit doen we via de kruipruimte van uw huis. Mocht de kruipruimte niet toegankelijk zijn kunnen we dit oplossen door het slaan van een mangat. Door het slaan van een mangat creëren we een doorgang naar uw kruipruimte zodat wij het isolatiemateriaal goed kunnen aanbrengen.

voorbeeld vloerisolatie

Hoe duur is vloerisolatie

Bij het aanbrengen van vloerisolatie komt een zekere investering kijken. Waarom wij het een investering noemen? Omdat u de kosten weer terug verdiend door lagere energierekeningen.

Afhankelijk van de grote van uw kruipruimte maken wij een offerte waarin wij de totale prijs voor het isoleren van uw vloer berekenen.

Gemiddeld komt dit neer op €37,50,- per m2.

Subsidie voor vloerisolatie

Wist u dat u een subsidie voor het aanbrengen van vloerisolatie kunt aanvragen? Zowel voor vloer als voor dakisolatie zijn er subsidies beschikbaar waardoor u veel kosten kunt besparen op de isolatie van uw huis.

Offerte aanvragen

Onze voordelen

Met Alsa Isolatie als partner kunt u altijd rekenen op de beste kwaliteit. Onze hoogwaardige producten en materialen zorgen voor een groot voordeel wanneer het gaat om energiezuinigheid. Hieronder een paar voorbeelden waarom wij de juiste keuze zijn voor u:

De voordelen van Alsa

  • Compleet afgestemd op uw wensen
  • Vakkundige en ervaren monteurs
  • Kwalitatief hoogwaardige producten
  • 10 jaar garantie op al onze producten
Neem contact ons op

Samen sterker

  • Burenkorting als u samen komt
  • Beveel ons aan voor extra voordelen
  • Deel onze pagina en ontvang korting
  • Extra dinercheque voor een Google review
Neem contact ons op