Vloerisolatie bij vloerverwarming

Juist wanneer een vloer voorzien is van vloerverwarming is het van belang om deze goed te isoleren. Aangezien de ruimte vanuit de vloer wordt opgewarmd is het extra belangrijk dat er geen warmte via de vloer verloren gaat. Vloerisolatie zorgt daarom bij vloerisolatie voor een nóg grotere besparing op stookkosten. In dit artikel lees je meer over het toepassen van vloerisolatie bij vloeren die verwarmd zijn.

vloerisolatie bij vloerverwarming

Kamer verwarmen in plaats van kruipruimte

Het grote voordeel van vloerverwarming is naast een warme vloer dat een kamer gelijkmatig wordt verwarmd. Vaak wordt vloerverwarming als een duurzamer alternatief genoemd in vergelijking met radiatorverwarming. Toch is dit in de praktijk niet altijd waar.

Bij een slecht geïsoleerde vloer wordt namelijk een gedeelte van de warmte van de verwarming gebruikt om de kruipruimte op te warmen, in plaats van de woning zelf. Het is natuurlijk zonde om je kruipruimte, fundering of bodem op te warmen.

Maar, het gaat nog verder. Warmte stroomt van warme gebieden naar koude gebieden. In de winter betekent dit dat er veel warmte verloren gaat via de vloer naar de stoep of buitenterras.

Is vloerisolatie nodig bij vloerverwarming?

Het antwoord op de vraag of vloerisolatie daadwerkelijk nodig is bij vloerverwarming is ja zeker. Juist wanneer de warmte vanuit de vloer zelf de kamer in wordt gezonden, is het belangrijk om de warmte in de kamer te krijgen. Vloerisolatie kaatst de warmte die zonder isolatie naar de kruipruimte zou zijn gegaan terug de kamer in. Hierdoor wordt een huis effectiever en sneller verwarmd. Daarnaast bespaar je kosten omdat je minder hoeft te stoken. Een win-win-win situatie dus!

Hoe isoleer je een verwarmde vloer?

Er zijn verschillende manieren om een vloer met vloerverwarming van isolatie te voorzien. Zo is het mogelijk om reflecterend folie direct onder de vloerverwarming te plaatsen. Hierdoor wordt de warmte teruggekaatst de woning in.

Daarnaast is het mogelijk om de vloer te isoleren via de kruipruimte. Dit kan op ieder moment, ook nadat de vloerisolatie geplaatst is. Bij kruipruimte isolatie wordt de kruipruimte voorzien van TONZON thermokussens. Deze thermokussens kaatsen de warmte effectief terug vanuit de kruipruimte de woning in.

Vloer met verwarming isoleren

Het isoleren van uw vloer met vloerisolatie heeft dus vele voordelen. De investering die hiervoor benodigd is, wordt op twee manieren verzacht. Ten eerste verdient de investering zichzelf terug door te besparen op maandelijkse stookkosten. Effectief kan dit oplopen tot wel 15%!

Daarnaast bieden veel gemeenten subsidie aan voor vloerisolatie. De hoogte van deze subsidie verschilt per gemeente. Alsa Isolatie helpt u graag bij het aanvragen van deze subsidie. Voor meer informatie over het isoleren van een vloer neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen