Vloerisolatie zonder kruipruimte

Het isoleren van een vloer biedt vele voordelen. Zo bespaart u gemiddeld zo’n 15% van de energiekosten, heeft u altijd een comfortabele warme vloer én kunt u subsidie aanvragen voor vloerverwaming. In de praktijk worden vloeren vaak van isolatie voorzien vanuit de kruipruimte. Ook Alsa Isolatie plaatst op deze manier TONZON vloerisolatie.

Maar, ook zonder kruipruimte is het mogelijk om een vloer te isoleren. Als er geen kruipruimte aanwezig is onder het huis, kan er via een kraan vanuit de buitengevel ruimte worden uitgegraven voor toegang tot de vloer. Op deze manier kan de isolatiespecialist gemakkelijk de vloer isoleren.

Kruipluik betonnen broodjesvloer

Een andere manier om een vloer te isoleren zonder kruipruimte is door een kruipluik te laten plaatsen. Deze methode wordt vaak toegepast bij betonnen broodjesvloeren. Juist bij deze vloeren kan vloerisolatie veel winst opleveren, omdat er veel warmte verloren gaat via het koude beton.

Ook wanneer er wel een kruipruimte is, maar deze niet toegankelijk is, kan Alsa Isolatie u helpen om toch de vloer te isoleren. Dit gebeurt door een mangat te slaan waardoor er toegang wordt gecreëerd tot de kruipruimte.

Vloer zonder kruipruimte laten isoleren

Alsa Isolatie adviseert u graag over de beste methode om een vloer zonder kruipruimte te laten isoleren. Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat voor uw woning.

Contact opnemen